dissabte, 28 de novembre del 2015

ENTERRAMENT DELS 2 VEDELLS A RAMADERIA PIFARRÉ

COMUNICAT 28N - ENTERRAMENT DELS 2 VEDELLS

El passat divendres 27 de novembre Ramaderia Pifarré va rebre una notificació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació on ens comunicaven que la solució per donar sortida als dos vedells morts de l’explotació seria l’enterrament dels 2 animals en la fossa de l’explotació ramadera. Una fossa que estava hermèticament tancada des del 1992 quan es van enterrar 2 vaques.

Aquesta mesura excepcional s’ha executat aquest dissabte 28 de novembre a les 12h.Les condicions proposades per la Direcció General d'Agricultura i Ramadertia han estat que l'enterrament sigui en una fossa seca, que s'apliqui una quantitat del 30 al 50% de calç viva en relació al pes dels vedells enterrats i que el lloc sigui inaccessible a altres animals. La veterinària de l'oficina comarcal del Segrià ha certificat que s'han complit totes les condicions de bioseguretat.

La solució d’enterrar 2 vedells en la pròpia finca és una actuació extraordinària que respon a la situació del bloqueig irracional al qual està sotmés Ramaderia Pifarré.
Volem agrair aquesta gestió provisional per solucionar el problema sanitari al dos sindicats agrarias ASAJA i UP, a la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia i als responsables dels Serveis Territorials de Lleida.

Seguim demanant a les Administracions una solució definitiva al nostre cas. Fa temps que estem advertint de les conseqüències del bloqueig i malauradament tot el que vam pronosticar des del mes de setembre s’està complint.

Actualment La Paeria treballa en una tercera via però advertim de les maniobres de l'empresa propietària de la finca veïna que ara proposen una 4a via impracticable per un lloc on l'accés és impossible per la forta pendent, per on perdríem un corral de 70 vedells i que torna a donar accés per la part del femer lloc que no es transitable des del punt de vista sanitari. Ramaderia Pifarré acceptaria una 3a via sempre i quan sigui en les condicions originals que va planificar La Paeria i sense cap contrapartida ni condicions inacceptables.

Ara necessitem una solució raonable i acabar definitivament aquesta vergonyosa situació a l’Horta de Lleida. Amb més força que mai clamem #salvemhorta #salvemramaderia .

Atentament,
Família Pifarré

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada