dissabte, 21 de novembre del 2015

PAU A L'HORTA

PAU A L’HORTA - ARTICLE D'OPINIÓ PUBLICAT AL DIARI LA MANYANA I AL DIARI SEGRE

El passat dilluns 9 de novembre La Paeria va presentar a la comissió de l’Horta el Pla Operatiu per l’Horta de Lleida. Celebrem aquesta iniciativa perquè en molts aspectes bàsics veiem que demostra bones orientacions, especialment pel que suposa garantir la prioritat dels usos agraris,  catalogar la xarxa de camins i incentivar els productes de proximitat i de qualitat que produïm. Tot plegat un pas endavant que s’haurà de concretar amb tots els grups polítics municipals, amb la participació activa d’associacions, entitats i persones vinculades a l’Horta. No caiguem en l’error de fer com els últims governs estatals amb les lleis educatives, dissenyades només a l’interès d’un grup, sense cap tipus de participació sectorial ni associativa i que al final s’han demostrat sectàries i obsoletes per la poca generositat i visió de futur.

Si parlem del nostre cas concret, #salvemramaderia , us explicarem que seguim amb el nostre bloqueig, encara tenim el camí centenari per on proveíem la nostra granja tancat. I seguim derivats a la via de servei d’ADIF, un camí de terra no apte per a camions i per on ens abastim amb la carreta d’un tractor i furgonetes.

De totes maneres estem esperançats en una solució raonable perquè els tècnics municipals han revisat tota la possibilitat de xarxes de comunicació del nostre entorn. L’informe al qual hem tingut accés explicita que la circulació amb camions no és possible per la via de servei d’ADIF i que per ser-ho s’haurien de donar 2 condicions. Primera que ADIF fes un cessió a La Paeria amb la conseqüent càrrega de responsabilitat i manteniment per l’ens municipal i la segona una important inversió per adequar ferm, canvis de rasants, radis de gir i altres. El mateix informe explicita una tercera via,  l’obertura d’un camí de NOMÉS 50 metres que podria comunicar Ramaderia Pifarré amb el camí municipal més proper, el de la Serra de Canyelles.

Nosaltres tenim la il·lusió de recuperar el nostre pas centenari perquè al cap i a la fi és la solució més fàcil. Es podria pactar un ús adequat als interessos dels dos veïns. Però si al final això no és possible escoltarem amb atenció aquesta proposta de tercera via que està impulsant La Paeria i a la qual agraïm l’esforç per buscar una solució final.

Joan Pifarré Vidal
#salvemhorta

#salvemramaderia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada