dissabte, 20 de desembre del 2014

PREPAREM LO NADAL

Comparteixo algunes recomanacions per fer lo Nadal com Déumana...ja sabeu que alego el tenim aquí. Ansactament us proposo 5 idees:

  1. No perdem la tradició de picar lo tronc amb lo bastó. I fer tota la retòlica alimentant-lo i preparant el moment de manera especial, sucant lo bastó, cantant la cançó i anant a resar a cada cagada.
  2. Si sou manyosos en lo que sigo feu algun regal fet per vatros... sisquere sigueu autèntics. Al yutub hi ha moltes opcions: http://goo.gl/LWcDKY
  3. Quan los txiquets i txiquetes façon la carta a los reixos dirlos que trion juguets sense piles. Tenen més vida i los ansenyem a ser pràctics que los juguets de tantes llumetes fan que la seva mai s'encengui.
  4. Entre los adults regaleus cultura (llibres, música, viatges,...) o també estris útils (un xapo per arreclar los cavallons de l'hort, un falçó model 1714 o una dalla XFI).
  5. Per últim una advertència...ojo amb los tiberis, si feu una lifara per dinar tingueu a casa lo rebost preparat amb asquerola, anciam, tomates, mansanes, aubergines....per fer les paus amb el nostre cos que és molt savi. I, ja sabeu, que tot lo genero per fer-ho bé l'heu de comprar a pagès directe, a la plaça o en una fruiteria que gasto productes de la nostra horta o de KM0.
Si voleu saber més sobre la tradició de lo tronc o també dit tió podeu anar a: http://goo.gl/O7iS7v

Us desitjo que lo Nadal sigo per vatros un temps de salut, amistat i família. Bones festes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada