dissabte, 6 de desembre del 2014

PRIMERA PUBLICACIÓ DE LO FILL DE PAGÈS

Aquesta setmana llegeixo amb sorpresa i entusiasme que els nostres veïns de l'Horta presentaran al·legacions al nou pla urbanístic de Lleida (POUM). El motiu es ben clar, els pagesos i pageses demanen que nous veïns no puguin denunciar molèsties per l'activitat agrària que desenvolupen. També volen que es preservin els usos tradicionals d'aquesta àrea històrica de la ciutat de Lleida. Des de fa temps especuladors immobiliaris i altres inversors privats estan comprant finques rústiques a l’Horta amb afany econòmic. Però com que el tema em toca de prop ho explicaré en lleidatà a veure si s’entén millor:

Sisquere aguets quatre domingueros que mos amprenyen façon lo favor de tenir més conaixement i respectar la nostra santa fenya. I que a sobre se n’anrigon de naltros que estem farts de pencar… Pelamordedéu!
Déu no ho vulgo però al final voldrem que els hiivíngon un sarpat de revenzillades i tornon a la capital a mirar la televisió tot lo dumenge.
Naltros que hem posat els caragols, la botifarra a la brasa i l’escalibada al món ara sentim que alguns sen foten als morros i això no ho podem consintir. Sinyor alcalde fes lo favor de posar ordre i si ho fas que Déu tu pagui.
I si nom podem sortir tindrem que martxar de l’horta cap a l'acsili com los padrins…fastiguejats i lluny de lo nostre terreno que tan astimem.
Gràcies a tots per lligir la carta, naltres no som molt de lletra però no mos dixarem anganyar per quatre pesseteros. Los vui donar una idea, m’han dit que a Cambrils i Salou hi astiueuije mija Lleida i que los pisos están bé de preu…que vaigo bé i bones vacacions de Nadal.
A tots los partits polítics de Lleida us demanem ajuda i que tot cristo veijo que a Lleida som gent que cuidem lo nostre amb carinyo…que los cuartos no hu són tot coi!

lo fill de pagès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada