diumenge, 4 d’octubre del 2015

MANIFEST EN SUPORT DE SALVEM RAMADERIA PIFARRÉ

MANIFEST EN SUPORT DE SALVEM RAMADERIA PIFARRÉ


Si voleu imprimir el full de signatures podeu baixar-vos al següent enllaç: 
MANIFEST ONLINE I FULL DE SIGNATURES

Tots sabem de la singularitat agrícola i ramadera que es desenvolupa a l’Horta de Lleida. Actualment l’Horta s’està convertint en un espai de creixent especulació urbanística que, a més, afecta directament a les relacions de veïnatge.El cas de la Ramaderia Pifarré és un clar exemple de com les citades pràctiques especulatives posen en perill el model agrari i familiar de l’Horta esquerdant la bona convivència.
La situació de bloqueig que pateix Ramaderia Pifarré com explotació agrícola i familiar es causada pel tancament d’un camí centenari de l’Horta lleidatana per part d’una empresa que té uns clars interessos urbanístics.
En aquest moments el litigi pel dret a pas forma part d’un expedient obert que està en procés a l’Audiència Provincial de Lleida des del desembre del 2014 pendent de resolució. La situació s’ha agreujat quan la citada empresa  de manera unilateral i sense esperar a sentència ferma dels jutjats ha executat el tancament de l’únic camí pel qual Ramaderia Pifarré té accés al camí municipal de la “Serra de Canyelles”. Amb aquesta actuació l’explotació agrària està bloquejada i incomunicada pel que fa a la seva activitat productiva. No poden accedir a la granja cap camíó amb aliment pels vedells, ni per retirar fems, fer transport d’animals vius i tampoc retirar animals morts
Per altra banda la mateixa empresa volia eliminar el subministrament d’aigua de reg i aigua per animals que passa en canonada subterrània per la seva propietat però la Junta de Sequiatge de Lleida va advertir als propietaris de l’empresa de les conseqüències legals i de moment han parat aquesta execució
Davant d’aquesta indefensió i tenint en compte que els propietaris d’aquesta empresa tenen diversos expedients d’irregularitat urbanística a Lleida i també a altres poblacions del Pla d’Urgell demanem una ràpida actuació de l’administració competent per restaurar el dret a pas. També fem un clam a la justícia perquè repari la situació.
L’única i senzilla demanda que fem per tornar a la normalitat és el restabliment del dret a pas del qual sempre hem gaudit amb tots i cadascun dels veïns anteriors.
També fem arribar un missatge de solidaritat a tots els pagesos i ramaders de totes les comarques lleidatanes que es veuen afectats per situacions similars a la nostra. És urgent una legislació i una determinació clara de les administracions per fer justícia  i per evitar que l’Horta de Lleida esdevingui un espai d’urbanització descontrolada per alguns privilegiats. Tots sabem que hi ha altres espais destinats per aquest ús.
NO PODEM PERMETRE AQUESTA INJUSTÍCIA I PER AIXÒ DEMANEM:

1-    Que el govern de La Paeria busqui la solució per retirar el tancament que es va instal·lar de manera irregular.
2-    Que no se’ns obligui a fer inversions milionàries com proposa l’empresa propietària de la finca veïna i que suposarien la clausura de Ramaderia Pifarré.
3-    Que davant la impossibilitat de circulació pel vial de servei d’ADIF es decreti un dret a pas forçós pel camí centenari per on des de 4 generacions la família ha passat amb total normalitat.
4-    Que el problema de Ramaderia Pifarré sigui l’última vegada en el qual un comprador pugui eliminar un pas centenari de l’Horta. Demanem a La Paeria que faci un cens de camins amb el testimoniatge de veïns i revisió de tècnics municipals perquè tinguin una protecció especial i així preveure possibles especulacions urbanístiques en un futur.
5-    Per acabar només queda apel·lar a l’empara de la justícia i que es restableixi el camí que ha existit des de temps immemorials.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada